20 Haziran 2013 Perşembe

Üniversite Tercih Fuarı Başlıyor !

Üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgi gören, Üniversite Tercih Fuarı 20-23 Temmuz 2013 tarihleri arasında Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek.
Yapılan açıklamaya göre, Vakıf Üniversiteleri Birliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi ve Meslek Yüksekokullar Birliği Platformu kapsamında İstanbul Kongre Merkezi'nde başlayacak  ''Ünitercih 2013 fuar'' Türkiye’deki tüm vakıf ve devlet üniversiteleri ile meslek yüksek okulları, yabancı okullar, yurt dışı danışmanlık firmaları ve yurtlara kapılarını açacak. Bu yıl 2.si düzenlenen fuarda Öğrenci adaylarına LYS sonrası yapacakları doğru tercihler ile ilgili önemli katkıda bulunacak. Çünkü bu yöntemle, öğrencilerin araştırma yapmaları ve başka üniversiteleri tek tek ziyaret etmelerine ihtiyaç olmuyor. Fuar boyunca, üniversitelerin "Tercih Robotu" oluşturulacak. Rehber hocalar ve Akademisyenler eşliğinde, kurulmuş olan tercih masalarında öğrencilere bu konuda yardımcı olacaklar.
Fuarda Vakıf ve Devlet Üniversiteleri, Meslek Yüksekokulları. Ayrıca uluslararası yabancı üniversiteler ile temsilcileri de bulunacak. Amerika, Kanada, İngiltere, Rusya, Avustralya, Bulgaristan, Makedonya ve Moldova'dan önemli üniversiteler etkinliğe katılacak. Ünitercih 2013 fuar süresince, Akademisyenler öğrenciler için seminerler düzenleyerek yardımcı olacaklar.Öğrencilerin sınav stresi ile baş etmeleri, doğru tercih yapmaları, doğru meslek seçimi, yurtdışında eğitim şartları gibi birçok konuda verilecek seminerler saat 11.00 18.00 arası dört gün boyunca gerçekleşecektir. 
Bunların yanı sıra, adaylar için yapılacak seminerde her öğrenciye ücretsiz olarak stratejik yetenek ve mesleki gelişim testi hediye edilecek. Dört gün sürecek fuarda, 20-23 Temmuz tarihleri arasında, saat 19.00'a kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder