14 Haziran 2013 Cuma

Ferhan Atalay'ın Toprak Sergisi

Alta Sanat Galerisi, bu yıl Ressam Ferhan Atalay'ın 4 element sergilerini konu alan Toprak sergisine ev sahipliği yaptı.
"SU" konusunu işleyen DİLŞAN BALKANCI "HAVA" konusunu işleyen PANDORA( Aysel Adul )"ATEŞ" konusunu işleyen EBÜLFEZ FERECOĞLU sergilerinden sonra ;"TOPRAK" konusunu işleyen FERHAN ATALAY sergisinin 20 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00 -19.00 açılış kokteyli ile bu yılki elementler sergilerini bitirmiş olacak.
Ressam Ferhan Atalay, 1962 yılında Safranbolu’da doğdu. Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Atölyesinde ressam Özdemir Yemenicioğlu ile uzun yıllar çalıştı. A.Ü AÖF Halkla İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. UPSD üyesidir. İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi, Şanlıurfa Devlet Resim Heykel Müzesi, Balıkesir Resim Müzesi, İstanbul Tekel Müdürlüğü, Ziraat Bankası koleksiyonunda,Balıkesir Çağdaş Sanatlar Devrim Erbil Müzesinde eserleri bulunmaktadır. Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Arş.Gör. Mehtap Dede Kodaman´ın yazdığı At Dünyası Dergisi(sayı 25-28) ve Kardeş Kalemler Dergilerinde (4-9) Ferhan Atalay süzgecinde:Yanılsama-Gerçek Hayvan Üslubu ve Gelenek,diğeri Ferhan Atalay'ın Resminde Anlam Boyutu adlı makaleleri yayımlanmıştır.Ayrıca cam altı resmiyle de ilgilenmektedir. Halen kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Toprak, sanata bir kez daha esin kaynağı olmuştur. Ferhan Atalay, "Toprak ana" adlı 15'inci kişisel resim sergisinde toprak ve kadının benzerliğini konu edinmiştir."Toprak nasıl üretkense, kadın da öyledir" diyen Ferhan Atalay, "Toprak ana" adını verdiği 15'inci kişisel sergisini İstanbul'da Alta Sanat Galerisinde açtı.
Ressam Ferhan Atalay, sergi ile ilgili sözlerini şöyle sürdürdü; "Tohumun yeşerdiği, filizlendiği, büyüyüp serpildiği, beslendiği toprak, insanoğluna aşını, canını verir. İnsanlık, kadın gibi doğurgan toprağı "ana" gibi sahiplenir. Bu yüzden yüzyıllardır "Toprak ana" diye dilden dile söylenir. Toprak ana içine aldığı her şeyi, onun kodlarına sadık kalarak yeniden hayat bulmasını sağlar. Tohum, toprağın şefkatli kucağıyla buluşunca yumuşar ve mucizevi bir şekilde açılır, şekillenir. İçinde barındırdıklarını zamanı geldiğinde doğaya ve insanoğluna sunar. Ben de toprak ve kadının bu mucizevi benzerliğini tuvalime yansıtmaya çalıştım" diye ifade etmiştir.
Alta Sanat Galeri'sindeki Ferhan Atalay kişisel resim sergisi 25 Haziran 2013 tarihine kadar her gün ''Pazar hariç'' saat.12.00-18.00 arasında ziyaret edilebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder