19 Haziran 2013 Çarşamba

Uluslararası İstanbul Opera Festivali Başlıyor !


Türkiye'de dördüncü senesi olan Uluslararası İstanbul Opera Festivali, 25 Haziran - 8 Temmuz 2013 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü kapsamında düzenlenen festival, bu yılda zengin programıyla Aya irini'de gerçekleşecek. Festivalde, “Viva Verdi” Gala Konseri, ayrıca aralarında W.A. Mozart, Antonio Vivaldi gibi ünlü bestecilerin eserlerinin de yer aldığı birbirinden farklı yapıtlar, sanatseverlere beş farklı mekânda izleme imkanı sağlayacak.Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün faaliyetlerini sürdürdüğü opera ve bale sanatlarını toplumun yararına sunmayı ve Türkiye’nin kültür sanat yaşamına destek vermeyi hedefliyor. 
Festival, Başrejisör Yekta Kara’nın sanat yönetmenliği eşliğinde 2 hafta sürecek. Temmuz ayı boyunca, beş opera prodüksiyonu ve bir gala konseri yer alacak. Festival'de izleyiciler Ankara, İstanbul, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi, Aya İrini’de “Viva Verdi” Gala Konseri’ni de izleyecekler. Orkestra Şefi Roberto Abbado eşliğinde gerçekleşecek konserde, bariton Marco Vratogna, tenor Stefano Secco, tenor Marco Berti ve soprano Aleksandra Kurzak gibi opera sanatında ün yapmış isimler sahne alacak.
Festival Programı şöyle;
25 Haziran 2013Rigoletto Haliç Kongre Merkezi
27 Haziran 2013 Yıldırım Bayezid Kadıköy Süreyya Operası
28 Haziran 2013 Lale Çılgınlığı   Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi
29 Haziran 2013 Yıldırım Bayezid Kadıköy Süreyya Operası
1 Temmuz 2013 “Viva Verdi”Gala Konser
Şef: Roberto ABBADO Aya İrini
3-4 Temmuz 2013 Saraydan Kız Kaçırma Topkapı Sarayı
7-8 Temmuz 2013 IV. Murat Topkapı Sarayı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder