25 Haziran 2013 Salı

Akıllı Çatal İle Yedikleriniz Kontrol Altında !

Teknolojinin gelişmesiyle akıllı telefonlar, tabletler, akıllı diş fırçaları gibi bir çok teknolojik ürünün yanı sıra şimdi de ''akıllı çatal'' üretildi.
ABD'nin Las Vegas kentinde gerçekleşen bir fuarda tanıtımı yapılan akıllı çatal, kilo problemi olan bir çok insana çözüm olanağı sunuyor. ''obeziteyle mücadeleye son adım'' yaklaşımı ile piyasaya çıkarılacak. Hızlı yemek yiyerek kilo sorununu çözemeyen kişiler için tasarlanmış akıllı çatalın adı ''Hapifork'' tur. Üzerinde bulunan sensör sayesinde, yemeklerin hızlı yenilmesiyle kişiye titreşim göndererek uyarıda bulunuyor. Yani; bu akıllı çatal besin değerlerini ve sağlık yüzdesini hesaplıyor ve sağlıksız beslenildiğinde sizi uyarıyor. Akıllı çatalın şarjı 2 hafta dayanabilmekte ve elektronik kısmı çıkarıldığında yıkanma özelliğine de sahiptir.
Hapifork adlı akıllı çatalı, destekleyen telefonlara indireceğiniz bir yazılımla yediklerinizi gözlem altında tutabilirsiniz. ABD'de satışa sunulacak akıllı çatal kullanıcının yeme hızıyla ilgili durumu kaydeden bir yazılımla birlikte satılmayı amaçlanıyor. Zayıflamak isteyenler artık akıllı çatal ile sağlık durumlarını ve yemek yeme hızını kontrol altında tutabilecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder