17 Haziran 2013 Pazartesi

Daft Punk Tüm Dünyada 1 Numara !


Dünyaca ünlü elektronik müzik grubu Daft Punk, son albümleri olan ''Random Access Memories'' ile Türkiye dahil olmak üzere 97 ülkede listenin ilk sırasına yerleşti.
90'lı yıllardan beri elektronik müziğin önde gelen gruplarından Daft Punk, Fransız müzisyenlerden oluşmuş bir elektronik müzik ikilisidir. Guy-Manuel de Homem-Christo ve Thomas Bangalter'dan oluşan Daft Punk, 90'lı yılların en önemli müzik gruplarındandır. bağımsız sanatçıların şarkılarına vokalsiz coverlar yapan bir grup olarak işe başladı. Progressive house’dan funk’a, electro ve hip-hop'a kadar bir çok müzik türüne ve kendilerine özgü bir tarza sahiptir. Daft Punk, ilk single albümü olan ‘The New Wave’i çıkardılar. Sonrasında ''Da Funk'' single çalışması ile başarılı bir satış yakalayarak tüm dünyada tanındılar.
Daft Punk, son albümü ile İngiltere'de 2013'ün en çok satan albümü oldu. Amerika, Almanya, Avustralya ve Japonya gibi ülkelerde ilk kez 1.sıraya yerleşti. Açıklanan rakamlara göre albüm ABD’de ilk haftada 339 bin adet sattı. Çıkış şarkısı ''Get Lucky''nin dijital satış rakamı ise 2.5 milyona ulaşmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder