19 Haziran 2013 Çarşamba

Alpha Centauri'de Gezegen Bulundu !


Gök bilimciler, Güneş'e en yakın yıldız olan  Alpha Centauri B’nin yörüngesinde, bir gezegen keşfetti. Bilim insanlarının yeni keşfi, Güneş Sistemi’nden 4,4 ışık yılı uzaklıkta buluan Alpha Centauri yıldız sisteminde yer alan Alpha Cantauri gezegenine gitmek.
Alpha Centauri Dünya’ya en yakın yıldız sistemidir.Geçen yıl keşfedilip, gezegene gitmenin planlarını yapılmaya başlandı. Fakat, öncelikle gezegenin var olup olmadığını doğrulamak istiyorlar. Astronomi dünyasının büyük yankı uyandırdığı Alpha Cantauri Bb gezegeni, ona ulaşmak için ışık hızında veya daha hızlı bir yolculuk gerek olmaması. Işık hızının 10’da 1’iyle ilerleyecek bir uzay aracıyla, Alpha Centauri'ye yapılacak seyehat bir insan ömrüne sığabilecek bir zaman dilimine sahiptir.
Alpha Centauri, Alpha Centauri A ve B yıldızlarıyla daha uzak bir mesafede olan Proxima Centauri isimli kırmızı cüceden meydana geliyor. Alpha Centauri Bb, B yıldızının yörüngesinde ve yıldızına çok yakın mesafede yer alıyor. Yüzeyindeki sıcaklığın 1200 derece olduğu tahmin ediliyor. Gezegende yaşam oluşması için gereken şartların çok yetersiz olduğu da düşünülüyor.
Alpha Centauri Bb gezegeni çok sıcak olmasından dolayı, gerçek olmama ihtimaline rağmen gökbilimcilerin ilgi odağı haline geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder