18 Haziran 2013 Salı

Uçan Bisiklet Gerçek Oldu !


Uçan bisiklet hayal olmaktan çıktı. Steven Spielberg'in E.T filminden esinlenerek yapılan uçan bisiklet projesi sonunda hayata geçirildi.
Çek Cumhuriyeti'nde üç firma düşlerini gerçekleştirip, uçan bisikleti geliştirdiler. Hayallerindeki uçan bisiklet tasarımını öncelikle sanal ortamda hazırladıktan sonra uçuşu nasıl gerçekleştirebilecekleri konusunda araştırmalar yaptılar. Multicopter ilkesini kullanmaya karar verdiler ve bunun için bir prototip ortaya çıkardılar. Üç Çek şirketin yaptığı çalışmalar sonucunda ortaya çıkarılan Uçan Bisiklet, sadece 5 dakika havada kalabiliyor. Uzaktan kontrol ediliyor ve elektrik enerjisiyle çalışıyor.Bisikletin dolu kalkış ağırlığının max 170 kg olması gerekiyor. Bisiklet bu nedenle sadece 85 kg taşıyabiliyor . Arkasında ve önünde pervaneleri bulunan bisiklet, ilk denemesinde uçmayı başardı ve sorunsuz bir şekilde inişini tamamladı. 
Bisikletin kullanımı şuan için insan taşımaya uygun değildir. Teknolojinin geliştirilmesiyle, en yakın süreçte uçan bisikletin insan taşır hale gelmesi de hedefleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder