19 Haziran 2013 Çarşamba

Üniversite Mezunlarına Krediyi Uzatma Müjdesi !

Üniversite öğrencileri, eğitimleri esnasında aldıkları kredilerini, 10 yıl daha uzatma isteyebilecekler.Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, beklenen müjdeyi verdi. Bakan Avcı'nın açıklamasına göre"2 yıl iş bulamadığı için kredisini geri ödemeye başlayamayanlar, 2 yılın sonunda bir dilekçe vererek 1 yıl daha uzatabilecekler ve bu uzatma istemleri, 10 yıla kadar karşılanıyor''. Bu durumda 10 yıla kadar uzatılabilecek, geri ödeme konusunda kolaylık sağlanacağını ifade etti.
TBMM Genel Kurulu'nda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, beş vakıf üniversitesi kurulması ve bir vakıf Üniversitesinin isminin değiştirilmesi konusundaki tasarının 2. maddesi ile ilgili milletvekillerinin sorularını yanıtladı.
Bakan Avcı, sınav sisteminde değişikliklerin bugün de olacağını şu sözlerle açıklık getirdi, "Çünkü eğitim dinamik bir süreç. Pek çok düzeltilmesi gereken konular var. Hem eleştirip hem de 'bir şeyi değiştirmeyin' derseniz, bunun yapmak mümkün değil. Eleştirilenizde haklı olanları dikkate alacağız, bizim de değerlendirmelerimiz var. Yapılan çalışmalar doğrultusunda revizyonlar var, gözden geçirmeler var. Bu işin mahiyeti böyle. Eğitim sistemi dinamik bir süreç, değişiklik yapmak zorundayız" dedi. SBS ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Nabi Avcı, SBS'ye müracaat ettiği halde giremeyen, belge alamamış öğrenciler ile ilgili tereddütlerin belirtti. "132 bin 409 kişi SBS için bu sene başvuru yapamamış. Bunlardan 74 kişi yanlış hesaba para yatırmak gibi nedenlerle itiraz etmiş ve tamamının başvurusunu kabul etmişiz. Ama asıl sevindirici nokta şu; 4-22 Mart tarihleri arasında para yatırıp başvuru yapmayanlar, il ve ilçe müdürlüğüne bugün bile başvuru yaptıkları takdirde onlar için yedek sınıf açılıyor, bu doğrultuda 133 kişi başvurdu ve onların başvurular kabul edildi" şeklinde ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder