15 Ağustos 2013 Perşembe

Ne Kadar Ömrümüz Kaldı?


Geriye ne kadar zamanınız kaldı merak ediyor musunuz? Eğer merak ediyorsanız haberimize göz atın...
İngiltere'de yapılan araştırmaya göre bilim adamları, insanların ne kadar yaşayacağını tahmin eden bir cihaz geliştirdi. 'Ölüm testi cihazı' olarak da adlandırılan cihaz bilim dünyasında büyük yankı uyandırdı.
Lazer sinyali, cildin altına yerleştiriliyor ve ne kadar yaşlanıldığını ölçüyor. Ağrısız gerçekleşen sistem bunama ve kanser gibi hastalıkların test edilmesinde de kullanılabilecek. İngiliz gazetesi Daily Mirror'un haberine göre, kol saati şeklinde olan cihaz kişinin ne kadar hızla yaşlanacağını hesaplıyor. Kılcal damarlar içinde bulunan en küçük damarları dahi analiz eden cihaz, hücrelerin işleyişini ölçerek kişinin ne kadar yaşlanacağını hesaplıyor.
'0' ve '100' arasında derecelendirilen cihazda '100' çok iyi durumdaki vücut anlamına gelirken '0' ise ölü anlamına geliyor. Lancaster Üniversitesi fizik profesörleri Peter Mcclintock ve Aneta Stefanovska tarafından patenti alınan 'ölüm testi cihazı'nın önümüzdeki yıllarda doktorların kullanılması üzere hizmete sunulması tahmin ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder