22 Ağustos 2013 Perşembe

Facebook Mutsuzluğa İtiyor!


Dünyanın en büyük paylaşım sitelerinden biri olan Facebook, kullanıcılarını mutsuz ediyor.

Yaklaşık bir milyarı aşkın kullanıcısı bulunan Facebook arkadaşlık sitesinin, Amerika Birleşik Devlet'inde yapılan bir araştırmaya göre kullanıcılarını mutsuz ettiği tespit edildi. Michigan Üniversitesi Araştırma Ekibi ve Ethan Kross'un yaptığı çalışmaya göre, Facebook'un çevre ile sosyal bağ kurma ve iletişim ihtiyacını karşıladığı, fakat kişileri mutsuzluğa ittiği ortaya çıkarıldı. Bilim adamları, facebook üzerinde geçirilen sürenin artması ile kişilerin mutsuzluk seviyelerinin de doğru orantılı bir şekilde yükseldiğini gözlemledi.

Kullanıcıların mutluluğunu olumsuz yönde etkileyen sosyal paylaşım sitesi facebook için 82 gen. üzerinde araştırma gerçekleştirildi. Araştırma ekibi iki hafta boyunca her bir katılımcıya 5 mesaj gönderdi. Kişilere kendilerini yalnız hissedip hissetmediklerini, başkaları ile nasıl iletişim kurduklarını ve Facebook üzerinde ne kadar vakit harcadıklarını sordu.

Amerika Birleşik Devletlerinde Michigan Üniversitesinden Ethan Kross ve ekibinin yaptığı araştırmalar sonucunda farklı bir tablo ile karşılaşıldı. Facebook sosyal paylaşım sitesini uzun süre ile kullanan kişilerin, kendilerini daha mutsuz hissettikleri ortaya çıktı. İki haftalık bir araştırma süresince, Facebook üzerinde fazla vakit geçirenlerin hayattan zevk almadıkları ve mutsuz oldukları yönünde bir sonuç çıkarıldı. Bunun yerine kişilerle doğrudan iletişime geçen kişilerin mutluluk derecesi daha yüksek olduğu gözlemlendi ve bu kişilerin Facebook kullananlara oranla pozitif oldukları belirlendi.

http://www.ztv.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder