15 Ağustos 2013 Perşembe

Mona Lisa'nın Sırrını DNA Ortaya Çıkaracak!



Leonardo da Vinci'nin ünlü eseri ''Mona Lisa''ya gizemli gülümsemesiyle ona ilham veren, modellik yaptığı düşünülen Gherardini'nin DNA örnekleri alındı.
Bilim adamları, Mona Lisa'ya hayat verdiği düşünülen Lisa Gherardini'nin ailesinin İtalya'nın Floransa kentinde bir mezarı açılarak cesetlerden DNA örneklerı alındı. Alınan örneklerle ''Mona Lisa''ya hayat veren kadına ait olduğu ortaya çıkarılacak. Paris'te Louvre Müzesinde sergilenen Mona Lisa tablosunda kadının ne düşündüğü ve nasıl bir ruh halinde olduğu yıllarca merak edilmişti. Lisa Gherardini son yıllarını rahibe olarak geçirmiş, manastırın bahçesine gömülmüştür. Lisa Gherardini'nin ailesinin mezarına ulaşmaya çalışan araştırmacılar, kilisenin zemininde bir delik açtılar. Oğlu piero'nun naaşına ulaşıp DNA örnekleri alan araştırmacı Silvano Vinceti, “Anne ile çocuğu arasında bir eşleşme bulduğumuzda Mona Lisa’yı da bulmuş olacağız” ifadesini kullandı.
Tüm zamanların en ünlü tablosu olarak kabul edilen Mona Lisa'yı Da Vinci 15 yılda tamamlamıştı. Da Vinci ve Mona Lisa'nın otoportresi arasındaki benzerliklerin ortaya çıkması üzerine, aslında Da Vinci'nin Mona Lisa'nın ta kendisi olduğu iddia edilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder