20 Ağustos 2013 Salı

İstanbul Üniversitesinin Başarısı!



Çin'in en büyük kenti olan Şanghay'da her yıl hazırlanan "Dünyanın en iyi 500 Üniversitesi" listesine, Türkiye'den tek üniversite olarak İstanbul Üniversitesi 9'uncu kez girdi.
Jiao Tong Üniversitesi yükseköğretim alanında otorite kabul ediliyor. Tong Üniversite'sinin her yıl değerlendirdiği "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" 2013 raporunu 15 Ağustosta açıkladı. ABD'den Harvard Üniversitesi birinci sırada yer alırken, Stanford ve Kaliforniya Üniversiteleri ise 2'inci ve 3'üncü sırada olarak listede yerlerini aldılar. "Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" listesine Amerika Birleşik Devletleri ilk 10'da tam 8 üniversite ile girmeyi başardı. İngiltere ise Cambridge Üniversitesi ile 5'inci sırada, Oxford Üniversitesi ile 10'uncu sırada yer aldı. 
"Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" listesine Türkiye'den yine sadece İstanbul Üniversitesi girmeyi başardı. Listeye 9'uncu kez giren İstanbul Üniversitesi (iÜ), yayın sayısına, öğretim üyesi başına düşen yayın sayısına ve mezunlarının başarısına göre değerlendirildi. Liste sıralamasında İÜ, 400-500 bandında yer aldı.
"Disiplinli ve Programlı Çalışmanın Sonucu"
"Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi" listesine 9'uncu kez giren İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus SÖYLET, Türkiye'yi dünyada gururla temsil ettiklerini belirterek, yükseköğretim alanında yakaladıkları başarının da altını çizdi. Prof. Dr. Yunus SÖYLET, "İstanbul Üniversitesi başarısını, disiplinli, programlı ve bilim odaklı çalışmasına borçlu. Üniversitede oluşturulan özgür bilim ortamında öğretim üyelerimiz, uluslararası alanda da yüksek faktörlü dergilerde birçok makale yayımladılar. Bilimsel yayın sayısında ve öğretim üyesi başına düşen yayın sayısındaki artış, İstanbul Üniversitesinin 5 yıldır istikrarlı bir şekilde yürüttüğü bilimsel ve akademik çalışmaların bir ürünü. Öğretim üyelerimize özgür bir araştırma ortamı sağladık.
Araştırmacılarımıza olanaklar çerçevesinde yapabileceğimizin en üstünü yaparak önemli imkanlar sunduk. Yayınlara ciddi destek verdik. Sonuçta bu başarı geldi" diyerek bu başarının sırrını ortaya koydu.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Dünyanın En İyi 500 Üniversitesi sıralamasına 2003 yılında ilk defa girmeyi başarmıştı. Daha sonra 2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 yıllarında da listeye girmeyi başararak bu konudaki istikrarını sürdürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder