9 Temmuz 2013 Salı

Türkiye'nin En Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteleri Açıklandı!

Türkiye'de ilk kez geçen yıl düzenlenen “Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi” bu yıl ikincisi düzenlendi. 
Bu sene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye'nin en girişimci, en yenilikçi Üniversiteleri açıklandı. Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksini açıklamasıyla Türkiye'nin en girişimci 50 üniversitesi arasında ilk sırada 86 puanla ODTÜ yer aldı. Geçtiğimiz yıllarda Sabancı Üniversitesi 84 olan puanı bu yıl 85,8'e ulaştı. 82.7 puanıyla ODTÜ'yü takip eden Bilkent Üniversitesi oldu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre ilk 10'a giren Üniversiteler ve puanları; Orta Doğu Teknik Üniversitesi (86), Sabancı Üniversitesi (85,8), Bilkent Üniversitesi (82.7), Boğaziçi Üniversitesi (76,3), İstanbul Teknik Üniversitesi (72,5), İzmir İleri teknoloji Üniversitesi (68,1), Özyeğin Üniverstesi (67,4), Koç Üniversitesi ( 61,7), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (57,0), Hacettepe Üniversitesi (56,7).
TÜBİTAK öncülüğünde hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ile ülkemizin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesi açıklandı. Bakan Ergün, üniversitelerdeki girimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerini arttırmak amacıyla hazırlanan sıralamayı öğretim üyesi 50’nin altında olan üniversitelerin dahil edilmediğini vurguladı. ve bu nedenle çalışmanın Türkiye’deki 168 üniversiteden 126’sını kapsadığını ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder