31 Temmuz 2013 Çarşamba

Su İçmek Beyni Hızlandırıyor!


İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre su içmek beyin fonksiyonlarını harekete geçirip, beyni yüzde 14 daha hızlı çalışmasını sağlıyor.
Araştırmaya göre önemli bir iş öncesinde su içilmesi bireyin beynini hızlandırıyor. İngiltere'de Doğu Londra ve Westminster üniversitelerindeki bilim adamlarının ortaklaşa geliştirdikleri bu araştırmada deneye katılan kişilere iki farklı test uygulanıp, çeşitli zeka testleri verildi. Deneklere birer tahıllı gofret ve su verildikten sonra deneklerin testi yüzde 14 civarında daha hızlı çözüldükleri gözlemlendi. Diğer deneyde ise katılımcılara sadece gofret verilip, testi çözmeleri istendi. Böylece araştırmalar sonucunda su içen kişilerin gözle görülür şekilde odaklanma gerektiren işlere başlamadan önce içilen su beyin reaksiyon hızını arttırdığı ortaya konuldu. Araştırmacı Dr. Caroline Edmonds bu deney ile ilgili; bir işle meşgulken insanların su içmeyi ertelediğine işaret ederek, “Sıkı çalışırken su içmek size zarar vermez” dedi.  Dr. Edmonds, ilkokul öğrencilerinin de sınavlardan önce su içmelerinin sınav sonuçlarını olumlu yönde etkilediğini gözlemlediklerini de açıklayarak öğrencilere tavsiyede bulundu.
Beden susuz kaldığında başka işlere odaklanma ve konsantrasyon zorlaştığından, kişilerin su tüketerek görsel hafızasının, kelime hafızasının ve öğrenme ile ilgili fonksiyonlarının da olumlu etkilendiği görüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder