1 Temmuz 2013 Pazartesi

LYS Sonuçları Açıklandı!


Milyonlarlarca öğrencinin uzun süredir hazırlandığı Lisans Yerleştirme Sınav sonuçları nihayet açıklandı. Öğrencilerin heyecanla bekledikleri LYS sonuçları sınavdan sadece 7 gün sonra açıklandı. 
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, bu hızla LYS sonuçları açıklandığı için gurur duyduğunu, bundan dolayı ÖSYM'nin tüm birimlerinde düzenli bir ekip çalışılmasına bağlı olduğunu bildirdi. Ali Demir şu sözlerle açıklık getirdi; ''Daha önceki yıllarda 1 ayda açıklanan LYS sonuçlarını bir haftada açıklamayı hedefledik.  ÖSYM içerisinde bir taraftan sistemleri geliştirirken diğer taraftan da takım ruhu oluşturmaya özen gösterdiğimizi anlatmıştık daha önce. Bu sonuçları kısa sürede açıklamanın arkasında bu takım ruhu var.'' dedi.
Yapılan açıklamalara göre en başarılı adaylar; 2013 LYS MF puanında 500 tam puan alan İzmir Fen Lisesi'nden Fatih Aslan, MF 4 puanından 50 tam puan alan Adana'dan Mehmet Burak Kaya, İzmir'den Mert Mestanoğlu da MF puanına göre birinciler arasına girdi. İstanbul Lisesi Dil 1'de 500 tam puanı ile Çağrı Karabacak, TS-1'de Ahmet Koçak, Hulusi Anıl, Ali Nizamettin Yıldırım ilk 3'e girdi. Buna göre öğrencilerin tercih süreci 8- 18 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Tercih işlemleri internet üstünden yapılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder