25 Temmuz 2013 Perşembe

''Hamlet'' Dünya Turunda!



Shakespeare'in en ünlü eserlerinden ''Hamlet'' isimli oyunu, Globe Tiyatrosunun prodüksiyonluğunda tüm ülkeleri kapsayacak dünya turuna hazırlanılıyor.
Hamlet'in dünya turu William Shakespeare'in 450.doğum yılında başlayacak. Hamlet'in iki yıl sürecek dünya turu yaklaşık 200 devleti kapsayan turnede aynı oyuncuların sahneye çıkması planlanıyor. 450'nci doğum yıldönümü dolayısıyla sahnelenecek oyun ''Hamlet'' Nisan 2015'te başlanıp, Nisan 2016'da sona erecek. Shakespeare'in ünlü oyunu Hamlet, 2011'den beri birçok ülkede sahnelendi. Londra'da Globe to Globe festivalinde de sahne alan hamlet oyunu 75 farklı dilde oynanmıştı. Bütün dünyayı dolaşıp, yaklaşık 200 oyun sahnelenecek ve iki sene sürecek olan turne, sanat yönetmeni Dominic Dromgoole tarafından “heyecan verici” olarak yorumladı. Şimdiden bütün oyuncular kapımı aşındırmaya başladı” diyen Sanat yönetmeni, turnenin, “insanların ileride bir gün torunlarına anlatacakları bir deneyim” olduğunu da sözlerine ekledi. 
Organizatörler, Hamlet turnesinin dilinin ingilizce olmasının sorun yaratmayacağını ifade etti. Yönetmen ise turne için seçilen ''Hamlet'' oyununun anlaşılır olduğunu şu sözlerle dile getiriyor; “Hamlet içinde pek çok şeyi barındıran çok zengin bir oyun. Aynı anda hem mücadeleyi hem rahatlığı barındırır, ilham vericidir. Ayrıca çoğu insanın düşündüğünden çok daha eğlenceli.'' 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder