4 Temmuz 2013 Perşembe

Dişlerinizi Koruyan 10 Besin!



Dişlerinize ve gülümsemenize önem veriyorsanız sizde kolay yollardan dişlerinizi koruyabilirsiniz. Araştırmalara göre uzmanların tavsiye ettiği bu besinler ağız ve diş sağlığını korumada önemli rol oynar.
Elma
Elma, Yemeklerden sonra yenildiğinde çoğunlukla diş fırçalamaktan daha etkilidir. Elmayı kabuğuyla yeme, dişlerin kuvvetlenmesini sağlamakla birlikte diğer yandan da içerisindeki maddelerle dişleri temizler. Uzmanlar Elmayı, ısırarak yenmesini tavsiye ediyor.
Balık
içerisindeki fosfor kemiklere iyi gelmesinin yanı sıra, dişleri sertleştirmektedir. Böylece balık tüketiminin sağlık açısından önemi vurgulanıyor.
Kereviz
kereviz, vitamin bakımından çok faydalı olduğunu belirten uzmanlar, dişleri de iki yolla koruduğunu belirtiyorlar. Kerevizi yerken çok fazla çiğnendiği için tükürük salgılamayı sağlar. Böylece bakterileri etkisiz kılıp diş aralarını temizler.
Peynir
Peynir, vitamin yönünden zengin bir besindir. Dişlere de çok fazla fayda sağlar. Bu özelliklerinin yanı sıra çürük oluşumunda engelleyici etkendir. Özellikle de şekerli besinler yenildikten sonra dişlerdeki çürütme etkisine karşı korur.
Yeşil Çay
Yeşil çay, vücudun her hücresi için yararlı olan etkili bir maddedir. Özellikle kanserli hastalara tavsiye edilir. Ayrıca ağız kokusuna neden olan bakterileri uzaklaştırmada faydalıdır.
Kivi
Kivinin içindeki elementler vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir. ve kivideki c vitamini sayesinde hastalıklara karşı direnç gösterirsiniz. Diğer meyvelere oranla en fazla c vitamini kivide bulunmaktadır.
Yoğurt
yoğurt, kalsiyum bakımından zengin olduğu için kemik ve diş gelişiminde önemli rol oynar. Ayrıca kişinin diş köklerindeki iltihaplı, sallantılı dişleri iyileştirir. uzmanlar çoğunluklar kalsiyum deposu olan yiyecekleri yenmesini öneriyor.
Maydanoz
Bir demir deposu olan maydonoz, dünyada en besleyici yiyeceklerden birisidir. Aynı zamanda ağız kokusunu önleyici etmendir.Böylelikle maydonoz sayesinde ağız kokunuzdan kurtulabilirsiniz.
Çilek
Kokulu bir bitki olan çilek, dişlere ve diş etlerine en iyi gelen meyveler arasındadır. Çilekte bol miktarda fosfor ve demir bulunmaktadır.Ayrıca çileğin içinde bulunan asitler diş diplerinde biriken taşları eritmeyi sağlar.
Kuru Yemiş
Kolesterolü düşürmede yardımcı olan kuru yemiş, bakterilere karşı koruyucu tabaka oluşturan doğal yağlar içerir. Bu sayede dişlerin çürümesi engellenmiş olup, kalsiyum içermektedir. Dişlerinize ve sağlığınıza önem veriyorsanız uzmanların önerdikleri tavsiyelere uymanız faydalı olabilir.

http://www.ztv.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder