28 Mart 2013 Perşembe

Fen-Edebiyat Mezunları Vergi Müfettişi Olabilecek


Maliye Bakanlığı kamuoyunda tartışma yaratacak bir yönetmelik yayımladı. 27 Mart 2013 Çarşamba günü Resmi Gazete'de yayımlanan Vergi Denetim Kurulu Yönetmeliği'nde Değişiklik yapılmasını öngören yeni yönetmeliğe göre, Mühendislik, Eğitim ve Fen-Edebiyat fakültesi mezunları vergi müfettişi olabilecek.


Yönetmeliğin 12. maddesinin birinci fıkrasının c bendinde yapılan değişiklikte şu ifadeler yer aldı: ''En az dört yıllık lisans eğitimi veren Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler ile Hukuk Fakültelerinden veya Mühendislik programları ile Eğitim, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin Matematik, İstatistik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Fen Bilimleri ile Fen ve Teknoloji bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.''

14 Mart 2013 Perşembe

SBS ve PYBS Kılavuzu Yeniden Düzenlendi

http://www.ztv.com.tr Adresinden Tüm Haberlerimize ulaşabilirsiniz.

2013 Seviye Belirleme Sınavı Başvuru Kılavuzu ve 2013 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Kılavuzunda bazı düzeltmeler yapılmış olup kılavuz son haliyle www.meb.gov.tr adresinde yayımlanmıştır.


2013 Seviye Belirleme Sınavı Başvuru Kılavuzu ve 2013 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Kılavuzunda bazı düzeltmeler yapılmış olup kılavuz son haliyle www.meb.gov.tr adresinde yayımlanmıştır.

Öğrencilerin herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için bu düzeltmeler dikkate alınarak okullara bilgi verilmesi uygun olacaktır.

SBS ve PYBS kılavuzlarında yapılan düzeltmeler;

Açıköğretimde 'Akademik Danışmanlık Dersleri'


Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) uzaktan öğretim uygulayan Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakülteleri öğrencilerine yönelik ''Akademik Danışmanlık Dersleri''nin bahar dönemi, 23 Mart'ta başlayacak.

AÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akademik Danışmanlık Dersleri, 31 Mayıs'a kadar ülke genelinde 91 merkezde gerçekleştirilecek.

Sınava Girecekler Dikkat... ÖSYM'den Son Uyarı!

Yarın saat 16:00'dan itibaren...

2013 Yüksek öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) başvuran adayların sınava giriş belgesini, TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle yarın saat 16.00’dan itibaren ÖSYM’nin internet sitesinden alabilecekleri bildirildi.

ÖSYM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, adayların sınavlara girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandı. ÖSYM’nin ”https://ais.osym.gov.tr/” adresiyle ulaşılan sitesinden alınabilecek giriş belgesinin üzerinde adayın, sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunuyor. Adaylara ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecek.